Varför Strobe?

Begreppet Strobe handlar om att belysa ett subjekt i rörelse och fånga det via media, att frysa ett ögonblick för att kunna studera det närmare, dels i nuet men även för att skapa
vår egen historia. Det är filosofin bakom det vi gör, att skapa tidskapslar av vår samtid.

Strobe har förutom gedigen erfarenhet, ett hjärta som klappar extra hårt för scenkonst. Vi har medarbetare som arbetat såväl på scen som i och bakom kulisser och har stor insikt i de konstnärliga och miljömässiga faktorer som skapar storverk.

Vår bakgrund som filmare springer ur spelfilmen där man genom bild och ljud koncentrerar och förhöjer något och är ständigt nyfikna på nya lösningar för att utveckla det. Vi dammsuger framkanten av det som kommer ut i filmteknisk väg idag och filmar våra produktioner i HD för att återgivningen och hållbarheten ska vara så lång som möjligt.

Vi driver FoU-verksamhet med målet att komma så nära berättelsen som möjligt och har genom detta bl a skapat möjlighet att filma i 3D, spela in surround-ljud och livesända era verk. Mottot Vi visualiserar det Ni realiserar beskriver tydligt kärnan i verksamheten där vi överför fysisk verklighet till en digital upplevelse, så nära er konstnärliga vision som möjligt.

Strobemedia grundar sig på många års erfarenhet och kompetens inom film- och mediaindustrins många grenar. Vi omger oss med kompetenta människor som kompletterar oss inom sina respektive specialfält, vilket gör att vi kan täcka de flesta behov och formtemperaturer.

The future is now.

Efter flera år inom teaterns värld är det lätt att se att det blir svårare och svårare att marknadsföra sig med mindre och mindre ekonomiska medel. Hur kan man som liten fri grupp tävla mot institutionerna. Det ska vi inte, anser vi på Strobemedia utan tycker såklart att alla ska finnas på samma villkor.

Det snabbaste och mest effektiva sätt att nå ut till den stora massan är idag via rörliga bilder företrädesvis en vacker teaser eller en trailer som fångar publikens blick.

Men framför allt erbjuder vi att kunna visa era föreställningar On-demand vi nätet, via dator eller mobila plattformar. Därmed kan era verk nå en publik utanför stadens, kommunens, länets och landets gränser, men framför allt nå de som har svårare att ta sig till skådeplatsen och ge dem närvaro deras frånvaro till trots.

Vi har arbetat med bl a Moomsteatern, MånteaternDansstationen, Somatic Noise, Dockteaterverkstan i OsbyTeater Barbès, Teater Bastionen och Subfrau.

De flesta av våra produktioner går att se här: http://www.youtube.com/strobemediaab